Το ιστολόγιο αυτό περιλαμβάνει υλικό το οποίο για πολλούς και διάφορους λόγους δεν βολεύεται στον "επίσημο" ιστότοπό μας (digitalzoot.weebly.com).

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα, 18 Ιουλίου 2016

Παιδιά στον κόσμο - Τι τρώνε

Πριν μερικά χρόνια ο φωτογράφος Peter Menzel επισκέφτηκε 24 χώρες στον κόσμο και φωτογράφισε μία οικογένεια από κάθε χώρα με τα τρόφιμα που κατανάλωνε αυτή σε μία εβδομάδα, προκειμένου να διαπιστώσει τις διατροφικές συνήθειες του κάθε λαού.
Την δουλειά του την εξέδωσε σε βιβλίο με τίτλο "The hungry planet".

Δείτε, παρακάτω, κάποιες από τις φωτογραφίες του.
Προσέξτε τα είδη των τροφίμων, αλλά και τις ποσότητες που καταναλώνουν οι διάφοροι λαοί, σε σχέση με τις κλιματολογικές συνθήκες και την οικονομική ανάπτυξη της κάθε χώρας.
Αντίθετα, μην δίνετε ιδιαίτερη σημασία στο ποσό των χρημάτων που δαπανούν (που φαίνεται στο βίντεο), αφού διαφορετική ποσότητα φαγητού μπορεί να αγοράσει κάποιος με 1 δολλάριο π.χ. στην Αφρική και διαφορετική στην Ευρώπη.

Δείτε το βίντεο (μαζί με ένα απόσπασμα της ελληνικής ταινίας "Ο αχόρταγος" με τον Διονύση Παπαγιαννόπουλο, στην αρχή).


Δείτε μία-μία κάποιες από τις φωτογραφίες του  Peter Menzel, για να τις μελετήσετε με την ησυχία σας...

 ΓερμανίαΗ.Π.Α. (Βόρεια Καρολίνα) ΙαπωνίαΙταλία (Σικελία)Βρετανία (Λονδίνο) Κουβέιτ ΜεξικόΗ.Π.Α. (Καλλιφόρνια )Κίνα (Πεκίνο) Πολωνία ΑίγυπτοςΜογγολίαΕκουαδόρ (Ισημερινός) ΜπουτάνΤσαντ (Κεντρική Αφρική)Πηγή βίντεο: youtu.be/MJQSmdKSVoc
Πηγή εικόνων: Περιοδικό TIME

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου