Το ιστολόγιο αυτό περιλαμβάνει υλικό το οποίο για πολλούς και διάφορους λόγους δεν βολεύεται στον "επίσημο" ιστότοπό μας (digitalzoot.weebly.com).

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο, 3 Σεπτεμβρίου 2016

Ζώα: Μήπως μοιάζουμε περισσότερο απ' όσο νομίζουμε; (videos)

Δείτε σε αργή κίνηση κάποια ζώα και προσέξτε τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά καθενός:
Αν τοποθετήσουμε μία κάμερα στην ράχη ενός αετού, ίσως μπορούμε να πάρουμε μια ιδέα πώς θα αισθανόμασταν αν πετούσαμε κι εμείς...

Αετός που πετά
Άραγε πώς να αντιδρά ένα ζώο της ζούγκλας μπροστά σε έναν καθρέφτη; Πώς να αισθάνεται μπροστά στην θέα ενός πλάσματος ίδιου με αυτό που κάνει ό,τι κάνει και το ίδιο;

Ζώα μπροστά στον καθρέφτη
Η ζωή στην φύση είναι σκληρή. Επιβιώνει μόνον ο πιο ικανός και ο πιο έξυπνος...
Τα πιο αδύναμα πλάσματα, άλλες φορές καταφέρνουν να ξεφύγουν από τους διώκτες τους, άλλες φορές όχι... Η εξυπνάδα και η γρηγοράδα παίζει σπουδαίο ρόλο!

Αετός που κυνηγά σκίουρο
Τα ζώα έχουν ικανότητες που ο σύγχρονος άνθρωπος δεν μπορεί να πλησιάσει καν! Ποιος άνθρωπος σήμερα μπορεί , π.χ., να ψαρέψει με το χέρι, όπως αυτή η γάτα;

Γάτα ψαρεύει στην ακροθαλασσιά
Κάποια ζώα έχουν άλλες ικανότητες όπως, ας πούμε, να μιμούνται με το στόμα τους διάφορους ήχους άλλων πουλιών, αλλά και ανθρώπων! Ό,τι ακούν, δηλαδή!

Λύρα, ο μίμος του δάσους
Μερικά ζώα (έστω, πρώτα μας ξαδέρφια!) είναι τόσο έξυπνα που εκπλήσσουν ακόμα και τους ερευνητές!
Ο Ayumu είναι ένας χιμπατζής. Έχει γεννηθεί στο Πανεπιστήμιο του Kyoto, στην Ιαπωνία, και είναι αντικείμενο μελέτης για τους επιστήμονες τους οποίους συχνά τους αφήνει άφωνους αφού, στα διάφορα tests στα οποία υποβάλλεται, τα πηγαίνει καλύτερα από έναν ενήλικο άνθρωπο. Σήμερα, ο Ayumu μπορεί να απομνημονεύσει μια μεγάλη σειρά αριθμών σε λιγότερο από μισό δευτερόλεπτο. Το έπαθλό του κάθε φορά; Ένα φυστίκι!
Το ρεπορτάζ είναι του BBC από το πανεπιστήμιο του Kyoto, στην Ιαπωνία.

Ο εξυπνότερος χιμπατζής του κόσμου
Μερικά άλλα ζοχαδιάζονται και λύνουν τις διαφορές τους με γροθιές και κλωτσιές! Κανονικό ξύλο, δηλαδή! Όπως αυτά τα δύο καγκουρό από την Νέα Νότια Ουαλία, στην Αυστραλία.

Καγκουρό παίζουν ξύλο στην μέση του δρόμου
Κάποια κάνουν σαν να έχουν πρόβλημα προσωπικότητας! Σαν την κατσικούλα παρακάτω που βελάζει σαν κότα που μόλις έχει γεννήσει!

Κατσίκα βελάζει σαν κότα
Κάποια άλλα δυσκολεύονται να παίρνουν αποφάσεις την δύσκολη στιγμή... Σαν τους πιγκουίνους παρακάτω. Που στο κρίσιμο σημείο "κολλάνε" και δεν ξέρουν τι να κάνουν!
Όταν όμως πάρουν την σωστή απόφαση και λύσουν το πρόβλημα, ο θρίαμβος αποτυπώνεται στην κορμοστασιά τους!

Πιγκουίνοι! Η δύσκολη απόφαση
Σε μερικά αρέσει να πουλάνε εξυπνάδα στους διώκτες τους και να τους εκνευρίζουν, εκ του ασφαλούς βέβαια...

Μαϊμούδες εκνευρίζουν τίγρη
Τις φορές, βέβαια, που καταλαβαίνουν την δύναμή τους, τα πράγματα αντιστρέφονται και ο διώκτης γίνεται διωκόμενος...

Βούβαλοι εναντίον λιονταριών
Σε όποια φυλή όμως και να ανήκουν, τουλάχιστον τα θηλαστικά με τα οποία είμαστε και συγγενείς δεν διαφέρουν καθόλου από εμάς. Σε καμία βασική έκφραση της ζωής. Όπως αυτά τα γαϊδουράκια που αποδεικνύουν πως δεν είναι καθόλου ...γαϊδούρια και θρηνούν για τον χαμό του φίλου τους! Πραγματικά συγκινητικό...


Γαϊδούρια κλαίνε για τον θάνατο φίλου τους
Ένα γαϊδουράκι πεθαίνει σε ένα καταφύγιο ζώων και τα υπόλοιπα γαϊδούρια θρηνούν για τον θάνατό του, γκαρίζοντας λυπητερά γύρω από το πτώμα του...Και όσον αφορά στα παιδιά, ένα είναι βέβαιο: είτε ανθρωπάκια είναι, είτε αρκουδάκια, είτε μαϊμουδάκια, είτε οτιδήποτε, σε κάθε περίπτωση είναι ίδια!

Πολικά αρκουδάκια παίζουν στο χιόνι
(μέχρι την στιγμή που θα τα φωνάξει η μαμά τους και θα μπουν στην φωλιά)
Μικρό μαϊμουδάκι ρίχνει τον φίλο του στο νερό
Δείτε το βίντεο και προσέξτε τις λεπτομέρειες: το μαϊμουδάκι που σπρώχνει το άλλο μέσα στο νερό, την μαμά του "θύματος" να τρέχει να το γλυτώσει και την μαμά του "δράστη" να βουτάει αμέσως το παιδί της για να το μαλώσει...Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου